skille_sluttUkens listeskilleDiskuter språk!skilleSe Nett-TVskille_slutt
Typisk norsk 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Typisk norsk Sist oppdatert 14:52
Typisk norsk
Dropout Productions
Sandakerveien 24c
0403 Oslo
-
-
NETTJOURNALIST
Fredrik Støbakk

 

Typisk norsk har fått nye sider! Alle oppdateringer vil være tilgjengelige der.


Språklenker

Her har vi prøvd å samle morsomme, nyttige og interessante nettsider vi har kommet over. Håper de kan være til glede for dere også .

Nettmøte med Petter Schjerven

Etter Typisk norsk sin siste sending i år, stilte Petter opp til nettmøte på NRK. Spørsmål om «permasorium», stavekontroll i «Word» og seriffen på lua hans er noe av det han rakk i gjennom. Se alle spørsmålene og svarene her.

Typisk norsk - programmene i 2005

Typisk norsk i 2005

Her ligger programomtalene til alle Typisk norsk-programmene i 2005. Lurer du på når vi tok opp hva, så finner du det her. Ser du i menyen til høyre, finner du programomtaler og nettartikler fra 2004.

Typisk norsk 28. april 2005

Genfeil ga oss språket

For 120 000 år siden slepte vi kvinner etter håret og grynta mens vi slurpa i oss forhistoriske villsvin, men plutselig skjedde det noe. To mutasjoner i et gen som heter FOXP2 endret menneskene radikalt og ga oss den enestående evnen du blant annet bruker hvis du leser dette høyt. Vi fikk talespråket.

Typisk norsk blir bok

Typisk norsk har børstet støv av norskfaget og pirret språkbevisstheten hos det norske folk gjennom to sesonger på NRK og må vel kunne kalles en suksess. Petter Schjerven og kompani er i alle fall så fornøyde at de nå skal bruke sommeren på å skrive bok. Vi har fått ta en smugtitt i boka som kommer til høsten.

Typisk norsk 7. april 2005

Faens språk

I et klasserom på universitetet i Roma sitter det 25 studenter i sorte klær. Lærer, Sven Otto Scheen, står ved kateteret i vanlige klær og foredrar. Det vi snakker om her er norskundervisning i Italia. Et fag som tydeligvis ikke trekker så mange av pavens disipler.

Typisk norsk 21. april 2005

Skandinaviske mestere

Nordmenn er best i Skandinavia når det gjelder forståelse av nabospråkene. Det er flere grunner til det, men la oss bare stoppe opp et lite øyeblikk for å hovere. Hvis en svenske eller danske leser dette vil de ikke skjønne det uansett.

Typisk norsk 14. april 2005

Verneverdig graffiti

Oppmerksomheten rundt graffiti og tagging har vært enorm de siste årene, men fenomenet ser ikke ut til å forsvinne av den grunn. Har vi ikke lært av historien?

Nye ord

Folkets ordbok

Vi prøver å samle alle de sjeldne og isolerte ordene der ute. De ordene bare du og noen få av de du kjenner bruker. Ordene dere har funnet opp og som antakeligvis er mye bedre enn alle andre ord. De ordene vil vi samle i «Folkets ordbok».
Kan du hjelpe oss?
Send inn dine ord til folkets ordbok  - Skriv "folkets ordbok" i emnefeltet.

 
AVSTEMNING

NETT-TV
NYHETSBREV
Få nyhetsbrev med siste nytt fra Typisk norsk.

10 SISTE TYPISK NORSK
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no