OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Spillerom

Her er du: NRK > Programmer > TV-arkiv > Spillerom

Oppdatert 12.03.2002 13:27

E-POST:

 

Spillerom er ferdig for denne gang

Programmet Spillerom gikk på NRK2 høsten 2000 og våren 2001, med påfølgende repriser. Nå er det slutt, men kanskje dukker det opp et lignende program senere? På denne siden kan du lese litt om noen av programmene vi sendte.

Mai og musikk i Stavanger

Kanskje er det solen. Eller smauene og trehusene. Eller lukten av vår og sjø. Eller musikken. Eller folkene. Uansett er Stavanger en svært hyggelig by å tilbringe en maijazzdag i, og årets artistutvalg gjorde ikke saken verre.

Rød trillebår, polska og trompet på Voss

Årets Vossajazz var spekket med musikk fra flere forskjellige genre. Blant utøverne var Eldbjørg Raknes med bestillingsverket "So Much Depends Upon a Red Wheelbarrow" og trompetisten Palle Mikkelborg, som nylig har mottatt Nordisk Råds musikkpris.

Folkemusikktimen feirer på tv

Verdens lengstlevende musikkprogram i radio, Folkemusikktimen (tidligere Folkemusikkhalvtimen), passerte nylig 70 år, den 18. mars var det duket for jubileumskonsert i Store Studio. Folkemusikere fra hele Norge var til stede, og fjernsynet var også på pletten.


Varm flamenco i norsk vinter

En av Spanias fremste flamenco-sangerinner, Carmen Linares, gjestet Jakob Kirke og Verden i Norden-festivalen i fjor høst. Hvis du ikke fikk med deg konserten, kan du oppleve henne og musikerne hennes nå.

Akselsen fikk P2s folkemusikkpris

Under Folkemusikktimens 70-års jubileum i Store Studio søndag kveld ble P2s folkemusikkpris tildelt sangeren Elias Akselsen.

Steinar Ofsdal Månedens artist

Spelemannen, tradisjonsbæreren, fløytesamleren og "entertaineren" Steinar Ofsdal er av Norsk Folkemusikk- og Danselag utpekt til Månedens artist. Søndag er han på plass i Store Studio.

Folkemusikkonsert i Store Studio

I mars i år er det 70 år siden Eivind Groven første gang var på lufta med Folkemusikkhalvtimen. I den anledning stiller noen av Norges fremtredende folkemusikere i Store Studio, og Nils Økland urfremfører sitt bestillingsverk. Lyst til å være tilstede på konserten?


Folkemusikkhalvtimen

70 år og like sprek

Søndag 18.mars slås det på stortromma for folkemusikken i NRK. Utdeling av P2s folkemusikkpris og bestillingsverk av Nils Økland står øverst på programmet.
Mer     [Musikk]


Nora, Jularbo og gjengen

Vi treffer både en ung Nora Brockstedt, Carl Jularbo, Arnt Haugen og mange flere når Spillerom tar en tur gjennom svunne tiders gammeldansprogram.


 
 
SØK

VÅRENS SENDINGER
Spillerom [Ekstern]
10 SISTE SPILLEROM
20.02.2001 16:09
Nora, Jularbo og gjengen
30.01.2001 15:28
Vera og guttene

Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   21.12.2008 14:14