skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Drømmen om Norge 3_1_banner NY
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Drømmen om Norge Sist oppdatert 11:40
Nettansvarlig:

 
Siste episode av Drømmen om Norge er sendt, men du kan fortsatt lese bakgrunnsstoff og finne skoleoppgaver på nett. På nettsidene finner du nesten 300 artikler med et vell av informasjon.

ALLE PROGRAMMENE

Hvem er hvem

Siste program (program 12):

Nordmann, hva er du?

Stian er ferdig med "Drømmen om Norge", og er på skitur for å møte Solveig på Soria Moria Slott. Men Knappestøperen dukker opp og spør: Hvem er du, nordmann?
Stian blåser først av spørsmålet, men oppdager etter hvert at han fomler litt med svaret.

Program 11:

1980-90: Pastellårene

Pastellårene eller tiåret vi helst vil glemme. Stian ligger på benken hos psykologen for om mulig å takle sitt post-traumatiske pop-syndrom.

Ole Henrik Magga om:

Alta-aksjonen

Samer og andre nordmenn sto side om side for å redde Alta–Kautokeino-vassdraget. De lykkes ikke, men aksjonen hadde likevel stor betydning for samenes rettigheter, forteller Ole Henrik Magga.

Program 10:

1970-80: Alt for saka

I 70-årene er kulturen preget av det politiske opprøret etter 1968, og "alt er politikk". Stian deltar på studiesirkel i Mao Tse Tungs tenkning og reiser på teaterturne, kanskje mer fordi han er forelsket i en SUF’er enn av politisk overbevisning.

Aslak Sira Myhre om:

SUF, revolusjon og paranoia

Alt var politikk på 70-tallet, og noen som var veldig politisk engasjert var SUF. De var også svært hemmelighetsfulle og aldri så lite paranoide. Noe de hadde grunn til å være, forteller Aslak Sira Myhre.

Program 9:

1960-70: Kunsten inn i stua

Glem Beatles og ungdomsopprøret. Glem Arbeiderpartiets valgnederlag og invasjonen i Tsjekkoslovakia. Det viktigste som skjedde på 60-tallet var at TV'en forandret alt - for alltid. Stian var selvsagt i kulissene da Kong Olav høytidelig åpnet norsk fjernsyn og 60-tallet kunne begynne.

Hvem er hvem

Hvem er hvem i historien om Norge fra drømmen ble skapt til hundreårsjubileet? Her finner du en oversikt over de viktigste personene i denne historien sammen med lenker for mer stoff om den enkelte.

 
MER OM NORGE 2005

Intervjuene

Se alle intervjuene med fagekspertene.

For skolene

Oppgaver fra Drømmen om Norge til bruk i skolen. ALLE PROGRAMMENE HVEM ER HVEM
10 SISTE DRØMMEN OM NORGE
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no