skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
toppbanner_poesi_3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Poesi-tid Sist oppdatert 13:57
 
NRKs nettsider er under omarbeiding. Dermed blir ikke denne siden oppdatert, men vi vil være på plass med nye programsider i løpet av året. Informasjon om daglige programmer finner du her:
NRK P2 Programinformasjon fra NRK P2

Poesi-tid 19/6-04

"Steg - frå klår himmel"

I Poesi-tid går vi denne gongen "ombord i Kjartan Hatløy sine steg / så vegen endeleg får snakke". Vi tar turen til Sørbøvåg i Sunnfjord.

Poesi-tid 5/6-04

"Poetiske gleder"

Der er 9 ulike dansesatsar i Einar Øklands diktsuite. Frå muntre steg "Rundt Kapp Latter" valsar han gjennom eit poetisk landskap som svingar innom både Las Vegas og Valestrand.

Poesi-tid 22/5-04

Newcastle Brown Ale på stigande rus.

Biljardpuben,"Ovenpå", med utsikt over Vågen i Stavanger, er startpunktet for den litterære lysløypa i Poesi-tid 22. mai. Finn Øglænd presenterer dikt frå si nye samling, "Opphav".

Paradiseffekten

Når 74 våpen ødelegger 40 kroppsdeler og lyrikeren betrakter tilværelsen gjennom obsidianglass, skjønner vi fort at vi har med en forfatter å gjøre som elsker ordene.
Og for poeten, Torild Wardenær er jakten på motspråket viktig.Kanskje finnes det i spekkhoggersangen eller i kyrillisk tale ?

Poesi-tid 24/4-04

Stephensen-huset i Poesi-tid

Det er på bordet ute på glasverandaen,i eit kvitmåla hus høgt over Molde by, Poesitid-mikrofonen er plassert for denne sendinga. Det er herifrå Knut Ødegård les frå si nye samling "Stepensen-huset".

"Svimlande nær"

Den kanadiske forfattaren, Nicole Brossard, busett i Montreal, var gjest under Frankofoni-festivalen i Oslo nyleg. Poesi-tid møtte henne på Norlis Bokkafé.

Midré i Poesi-tid

"Men det er nødvendig. Nødvendig at vi ikke kjenner hverandre". Med disse ord av forfatteren Paul Èluard innviterer Markus Midré leseren inn i sin tredje diktsamling, "Formular". I lørdagens Poesi-tid blir du nødvendigvis ikke, eller kanskje nødvendigvis litt bedre kjent med en leken poet.

"off beat/nye dager"

Christian Refsum er universitetslektor med en fortid som trommeslager i ulike popband. Nå debuterer han som poet og søker en jazzrytme i en slags Erroll Garner-stil i diktene.

Poesi-tid 31.januar

Frank Hiis "samlet for å rasere"

Frank Hiis var den yngste lyrikkdebutanten ifjor høst. Med boka "samlet for å rasere". 23-åringen, som er født i Vestby, er snart ferdigutdannet bibliotekar.

 
banner litteratur 140
SENDETIDER
NRK P2:
Lørdager kl. 19.00
Søndager kl. 07.03 (r)
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no