skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
toppbanner_livet3
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > På livet laus Sist oppdatert 15:52
 
På livet laus har fått nye nettsider. Desse gamle sidene blir ikkje oppdatert meir, men du kan lese artiklane og det andre innhaldet. For oppdatert informasjon må du bruke dei nye sidene.

Slave i Khartoum og London

Slaveri er ikkje fortid. I det austafrikanske landet Sudan lever tusenvis av menneske som slavar. Mende Nazer vart bortførd og seld da ho var elleve år.

Statusbekymring og klassereise

Medie- og konsumentsamfunnet sørgjer for heile tida å minne oss om kven vi ikkje er og kva vi ikkje har, seier bestseljande forfattar Alain de Botton

Shere Hite:

Ny giv for det intime

Vi treng ikkje piller for å tenne kvinner, seier forskaren Shere Hite. Vi treng ei anna tilnærming til intimitet. I vår kjem ein ny Hite-rapport, om kvinner som elskar kvinner.

Vidda og verda

Som skolegut skyssa Nils Ole Gaup seg over Tana-elva ved å henge etter ein symjande hest. Som vaksen kvinne har Vera Eriksen vore med på å skape eit Samisk hus i Oslo. Dei har røtene sine på vidda og i reindrifta. Men dei lever i det urbane og globale.

Nye nettsider

På livets laus har fått nye nettsider. Du kan framleis lese dei gamle artiklane og det andre innhaldet på desse sidene, men for oppdatert informasjon må du bruke dei nye sidene.

Tilfeldighetene er våre venner

Anders Rogg er en mangfoldig kunstner som har rettet sin interesse og sitt talent inn mot bruken av musikk i livets siste fase.

Lou Salomé (1861-1937)

Ut av kjønnets mørke

Ho var Nietzsches store kjærleik, ho var elev og venn av Freud. Lou Salomé lærte seg norsk for å lesa Ibsens drama og skrive om Ibsens kvinner. Ho var blant Europas mest kjende intellektuelle. Kvifor har vi gløymt henne – var ho for nær berømte menn?

Sterk kost og fornem mat

Korleis skal norske spekeskinker koma på høgde med dei italienske og spanske? Kvifor har vi ikkje ete geitkjøt?
Og gå aldri forbi kreklingtuvene heretter.

Bianca Jaggers virkelege liv

At Bianca Jagger har vore gift med Mick Jagger i The Rolling Stones er kjent. Men i 2004 fekk ho den alternative Nobelprisen, og viste oss ei anna side.

 
Søk i NRK Nettradio
Banner Redaksjonen
PÅ LIVET LAUS
Sendetider i P2:
Søndager kl. 8.30
Torsdager kl. 14.30 (R)
10 SISTE PÅ LIVET LAUS
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no