skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
3_1_banner-nostalgia
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Nostalgia Sist oppdatert 14:59
 
NRK P1 m banner 120 x 30
 
Nostalgia
NRK P1
søndager kl 16.03.

Ønsker kan
sendes på
e-post til

Nostalgia
NRK P1
0342 Oslo

 
Nostalgia har fått nye nettsider. du kan fremdeles lese artiklene og det andre innholdet på de gamle sidene, men for oppdatert informasjon må du bruke de nye.

Enda mer Nostalgia

Erik Heyerdahl og Liv Rønneberg byr på et utvidet Nostalgia fra i høst av og har dermed plass til enda flere godbiter - verbale som musikalske når de to byr på Nostalgia i NRK P1 søndags ettermiddager.

Nostalgisk dans

Erik og Liv har jobbet tett i mange år nå. Arkivenes "Knoll og Tott" er det noen som hvisker, når de kommer gående gjennom de lange korridorene på Marienlyst, bærende på båndruller, LP-plater og briller.

Kom nærmere mikrofonen

Rolf Kirkvaag brukte å si dette gjennom hele sin tid som radiomann.Kvinner fniste og rødmet, og en helt spesiell åpen varme strømmet ut gjennom radioapparatene.Gjennom spørreprogram som 20 spørsmål og Det spørs fikk radio-Norge presentert topp underholdning gjennom 30 år.

Bing Crosby

Bing Crosby ble 100 år. Her er han fotografert i 1958. Han døde i 2003.
Det fortelles at han ble født den 2. mai 1904, men det er usikkert - for Bing løy på alderen...og spiller det forresten noen rolle?
Han hadde en fantastisk sangstemme, kanskje best kjent gjennom White Christmas. Julemelodien ble spillt så ofte at Bing selv ikke orket å høre den, og den var verdens mest solgte grammofonplate fram til 1987.

Dusj på hytta ?

Det var ikke vanlig å ha dusj på hytta - før i tiden. Da vasket vi oss med klut, i vaskevannsfat. Vi ble rene og velluktende, men håret var påskens katastrofe. Fett og flatt etter lange dager med lue. Da tryllet vi med tørrshampo!

"Er det noe rart vi er lykkelige dere ?"


I 1961 var påskedrømmen hytta uten vei, strøm og vann. Nedsnødd lå den ensomt til, langt inne på vidda. Bias Bernhoft og Bjørn Sand har skrevet om Påskelivets gleder.

Bessie Smith

Bessie Smith

Hun var kjent for å være en rå og brutal kvinne, hun sang blues på vaudeville teatre, og hun ble enormt populær. Bessie Smith ble født 5. april 1894, og skulle bli en av de største bluessangerinnene på 20-tallet. Hennes popularitet holdt seg helt til 1931. Lydfilmen, hang til mer glamour og dårlige økonomiske tider gjorde at folk mistet interessen for den enkle bluessangen.
Bessie Smith døde i en bilulykke i 1937.

Vår i Stavanger

Vågen i Stavanger
var ensbetydende med sildelukt og klinkekuler da jeg var liten, på 50-tallet. Nå går man fra Pub til Pub mens man venter på neste skift på oljeplattformen... men regnet er det samme.

Menn i alpelue en saga blott ?

Mentz Schulerud brukte alpelue
Mentz Schulerud, Kaare Siem, Kjell Bekkelund. Francis Bull og Trygve, for ikke å snakke om Oslo's ordfører Brynjulf Bull. - Alle bar de alpelue i sin tid. Luen på snei indikerte kultur og ånd og samfunnsdebatt. Derfor fikk d'herrene også sin sang;

Alpeluene


 
 
ØNSKEBRØNNEN
Send dine ønsker om musikk og gjenhør med arkivinnslag på e-post til
10 SISTE NOSTALGIA
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no