OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Toppbanner Ryggsekkteamet

Her er du: NRK > Nyheter > Innenriks > Valg > Valg 2001 > Ryggsekkteamet

Oppdatert 07.09.2001 15:51

NYHETER
Innenriks
Utenriks
Økonomi
Kultur

Sport
Distrikt

Bakgrunn
Magasinet

Siste 48 timer
Sendinger

Trafikk
Vær
 
VALG 2001

Valg 2001
Kontakt oss:

 

Siste stopp: Bergen

- Jeg prøver å komme på den saken jeg savner i valgkampen. Men jeg greier det ikke. Kanskje er det fordi jeg har det bra? Hun sitter hos frisøren og oppsummer det mange mener om valget.

Niende stopp: Stavanger

Er vi noen egoistiske rikinger eller verdens Moder Theresa? Vi er i Stavanger for å høre hva utlendinger sier om Norge. - Det dere har fått, er fortjent. Bruk det, sier Philip Corbin fra Barbados om oljeformuen.

Åttende stopp: Fredrikstad

Hun er Oslo-jente. Han er Oslo-gutt. Nå har de flyttet til Fredrikstad. - Vi hadde ikke råd til å bo i Oslo, forteller de. Kall dem gjerne boligflyktninger. Kall det gjerne boligkrise.

Sjuende stopp: Trondheim

Vi er rikere enn noen gang, forbruker mer enn noen gang, men det er større forskjell på fattig og rik. Vi går ut i Trondheim denne dagen for å finne opprøret.

Sjette stopp: Skien

– Jeg innrømmer det. Jeg er ganske lei. Lei av skatter og avgifter. Jeg skjønner at dere velgere er opptatt av det, men er det deres viktigste sak? Vi skal til Grenland, Telemark. Plaget av forurensing i mange tiår. Hvorfor fødes det så mange barn med misdannelser der?

Femte stopp: Trondheim

En utlending så en gang til meg. "Hvordan kan Norge, som er så rikt, ha så mye offentlig fattigdom. Hvilken millionær bor frivillig i en søppeldynge?" Jeg tenker på disse setningene når jeg går inn på Nyborg skole.

Fjerde stopp: Kvænangen

En gang bodde det 40 mennesker der. Nå er det én igjen på øya Nøklan. Han krevde strøm, og fikk det med loven i hånd. Pris 2 millioner. La oss kalle han Herr Distriktspolitikk.

Tredje stopp: Oslo

Du henter morgenavisa. Kjøper ferskt brød. Tar bussen. Går på et nyvasket toalett på jobben. Spiser på restaurant. Uten innvandere hadde ikke dagen vært helt den samme - ihvertfall ikke i storbyene.

Andre stopp: Reinøya

Han snakker høyere enn Hans-Wilhelm Steinfeld. Har skutt hval med Bastesen. Leverer posten som en geriljasoldat. Han må ha følt seg virkelig dårlig da han ringte lege. Men legen nektet å rykke ut.

Første stopp: Berlevåg

Forblåst i en steinørken. En beskjeden klynge hus bak en molo. Her bor altså gjengen som gjorde hele Norge høye på livet i vinter. Kjell og jeg går ut av flyet med ekstra respekt, skriver ryggsekk-reporter Anders Børringbo.

Ryggsekkteamet

Møt ryggsekkteamet et sted nær deg!
Vi kommer til å reise landet rundt i valgkampen og trenger dine tips. Sakene skal være mest mulig politikerfrie; dette skal handle om sakene DU mener politkerne bør bry seg om. 
 
SØK

Ryggsekkteamet
10 SISTE NYHETER

Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   21.12.2008 20:30